Translate

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Η οδυνηρή απάθεια της κοινωνίας

★ Ο πραγματικός φασισμός προέρχεται από το εσωτερικό της κοινωνίας. ★

Όταν αυτή έχει αποδεχθεί τους «νόμους» και τα κοινωνικά στερεότυπα που της έχουν επιβάλλει, τότε έχει αυτοκαταδικαστεί σε μαρασμό.

Αυτός ο μαρασμός έχει πολλές τάσεις, όπως το οπαδιλίκι του ποδοσφαίρου, ή άρρωστη εγωπάθεια, η ρουφιανιά, η άνευ όρων παράδοση στη χαλιναγώγηση των Μ.Μ.Ε. και η τυφλή υπακοή στις δήθεν λύσεις της διεφθαρμένης πολιτικής εξουσίας των τελευταίων σαράντα ετών.

Στο συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα (στο 2012 δηλαδή), ενώ οι Ευρωπαίοι δήθεν ηγέτες έχουν προαποφασίσει με την ομόφωνη συμφωνία 199 Ελλήνων βουλευτών τη παράδοση άνευ όρων των πόρων της χώρας σε ξένες τράπεζες και τοκογλύφους, τα πρόσφατα παραδείγματα καταστολής στις διαδηλώσεις της 25ης Μαρτίου -των όποιων λογικών αντιδράσεων δηλαδή από συλλογικότητες, πρωτοβουλίες και κινήματα-, δείχνουν ότι αυτοί από εμάς  που είμαστε πολιτικά ενεργοί οφείλλουμε να συνεχίσουμε να αντιδρούμε αλλά και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας κόντρα στη φασιστική επίθεση που από το 2009 δέχεται το υγιές κομμάτι της κοινωνίας..

Η αφύπνιση της κοινωνίας από το πολιτικό λήθαργο των τελευταίων 40 ετών πρέπει να είναι πέρα από τη φάμπρικα των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, που στρέφει ηθελημένα τη κοινή γνώμη σε άλλα θέματα ή τη κατευθύνει στις εκλογές λες και απαρτίζεται από κότες και πρόβατα και όχι από νοήμονες ανθρώπους με στοιχειώδη δικαιώματα και ελεύθερη βούληση..

Επιπρόσθετα, το γεγονός ότι κεκτημένα δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων καταπατούνται από υπουργικές αποφάσεις Ελλήνων υπουργών μετά από παραγγελία του Δ.Ν.Τ. και της Τρόικας, ενώ η ανεργία σακατεύει τη κοινωνία, και το θράσσος των πολιτικών δήθεν «ηγετών» δεν έχει όρια (για παράδειγμα ο ιπποπόταμος ο Βενιζέλος πρόσφατα δήλωνε «Θα πληρώσετε Έλληνες θέλετε δεν θέλετε»), οδηγούν σε ένα ζοφερό μέλλον για όλους.

Αυτό το μέλλον οφείλει να το ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ η κοινωνία εφ' όσον θέλει να ξυπνήσει από τον λήθαργο της άγνοιας, του μαρασμού, της κατάθλιψης, και των λοιπών δεινών που τη περιμένουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου