Translate

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φιλικές συμβουλές για νέους - νέες χρήστες-ριες που δεν έχουν φάει (ακόμα) τα νιάτα τους στο νετ.


1) Η απόκρυψη στοιχείων στα κοινωνικά δίκτυα, η χρήση ψευδώνυμου, όπως και η ΑΡΝΗΣΗ συμμόρφωσης σε περιπτώσεις φασιστικών επεμβάσεων που καταπατούν την ελευθερία του λόγου και διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα είναι ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟΙ ΟΡΟΙ εδώ και αρκετά χρόνια. Που σημαίνει ΜΗ ΜΑΣΑΣ.

2) Το διαδίκτυο γενικά (προσωπική άποψις) είναι σαν το στρατό. Ένα μάτσο ηλίθιες και ηλίθιοι που δεν έχουν κάτι καλύτερο να κανουν ασχολούνται με ΣΕΝΑ και με τη ΖΩΗ ΣΟΥ. Μήν ταΐζεις τα trolls. Ποτέ.

3) Φρόντισε σε ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μήν δώσεις κωδικούς σε γκόμενες -γκόμενους, φίλους, οικογένεια και λοιπούς. Είτε είσαι επαγγελματίας σα και μένα και σου εμπιστεύονται τα χρήματά τους και ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα άνθρωποι είτε όχι, ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για να μάθει έναν κωδικό κάποιος είναι να του τον πεις. Ο επόμενος είναι να σε χακάρει (πράγμα εύκολο, αλλά χρονοβόρο για αρκετούς). Άλλαζε τακτικά κωδικούς, και φρόντισε να περιέχουν σημεία στίξης, αριθμούς και γράμματα...

4) Μάθε πως να ΑΚΥΡΩΝΕΙΣ τις λεπτομέρειες που σε ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ στο Google, στα κοινωνικά δίκτυα και στο νετ γενικότερα. Μπες στα settings, και ασχολήσου για όσο χρειάζεται ώστε να είσαι σίγουρος.

5) Ενημερώσου για το πως να είσαι ανώνυμος (TOR, proxies, και λοιπά), και μή τσιμπάς όταν σου λένε παπαριές τα κοινωνικά δίκτυα (πχ οι περισσότεροι υιοί του φάτσαμπουκ είναι απλά applications που ΕΣΥ τους έδωσες άδεια για να χρησιμοποιήσουν τα ΔΙΚΑ σου προσωπικά δεδομένα, και να σου χακάρουν το προφίλ ευθύς αμέσως). Μιά γρήγορη λύση είναι να ΜΗΝ δίνεις permitions σε ΚΑΝΕΝΑ application από κοινωνικά δίκτυα.

6) Κλείσε το ίντερνετ και πήγαινε καμμιά βόλτα. Πως θα δουλέψουμε και μεις οι τεχνικοί ρε κοπρίτες άμα μάθετε να φτιάχνετε τα computers σας οι ίδιοι;

Αυτά τα ολίγα δωρεάν, για τις λεπτομέρειες πάρτε με τηλέφωνο.

Δ-&{


©® Copyright 2012-2439 Costas Ganis Productions All rights reserved

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου