Translate

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

9 χρόνια... φαγούρα

Μετά από την απόλυτη επιτυχία του συλλ-αλητηρίου, και μιας και σώθηκε η ελληνικότητα της Μακεδονίας, μήπως ήρθε ο καιρός να ασχοληθείτε με ένα μικρό προβληματάκι που έχουμε όλοι εδώ και εννιά χρόνια και το λένε μνημόνια;

Η θέση μου από τότε δέν άλλαξε (και είναι θέση πολλών).
Για να μήν περιμένουμε 70 χρόνια να τελειώσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι και 98 για την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας χρειάζεται ένα μεγάλο μαζικό λαϊκό κίνημα που θα απαιτήσει τρία πράγματα:

1. Παύση πληρωμών σε τοκογλύφους/δανειστές.
Βάσει του διεθνούς δικαίου έχουμε κάθε δικαίωμα να κάνουμε παύση πληρωμών:

https://contramee.wordpress.com/2012/11/19/%ce%ba%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b7-%cf%87%cf%81%ce%ad%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%ad%cf%82-%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84/

2. Σεισάχθεια.
Γενική και καθολική σεισάχθεια. Αυτό σημαίνει σε αντίθεση με τη μερική σεισάχθεια ότι η οικονομία ωφελείται. Για παράδειγμα, άν σβήσεις τα χρέη του ανθρώπου που ΔΕΝ πληρώνει τα χρέη του, η οικονομία δεν ωφελείται. Άν σβήσεις τα χρέη του ανθρώπου που κάθε μήνα δίνει 500 ευρώ σε δόσεις, αυτά τα χρήματα θα τα δώσει στο μανάβη, στο χασάπη, θα καταναλώσει χρήματα δηλαδή σε αγαθά, και έτσι ωφελούνται όλα τα επαγγέλματα γύρω του δημιουργώντας πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας.

3. Εθνικό νόμισμα.
Άμα γίνουν τα δύο παραπάνω δέν υπάρχει επιστροφή στο ευρώ. Για τον απλό λόγο ότι η ΟΝΕ ελέγχει το ευρώ και όχι η Ελλάδα. Τα δήθεν σενάρια για καταστροφή από τη "δραχμή" είναι απλά άκυρα. Η Ελλάδα θα κόβει το νόμισμα, και δεν θα υπάρχει αρκετό συνάλλαγμα στην αρχή -και να υπάρξει μετά υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες-, ώστε πχ να το αγοράσει ΟΛΟ η Ρωσσία και να μας οδηγήσει σε υποτίμηση.

Για να γίνει κατανοητό το κέρδος που θα έχουν όλοι οι έλληνες από τα παραπάνω αρκεί να σκεφτείτε ότι από τα 49 εκατομύρια εσόδων της Ελλάδας, τα έξοδα του κράτους είναι γύρω στα 25. Τα υπόλοιπα σας τα κλέβουν οι "θεσμοί". Δηλαδή μιλάμε για επιτόπου διπλασιασμό συντάξεων και μισθών στη χειρότερη περίπτωση.

Εκτός από τα τρία παραπάνω πράγματα, άλλες λύσεις είναι α) για ανακούφιση των κατακλεμμένων ταμείων θα μπορούσε να γίνει η διαχείρηση των αποθεματικών του κράτους από τα ίδια τα ταμεία και β) να γίνει εθνικοποίηση των εύρωστων τραπεζών ενώ οι άλλες να κλείσουν για να μήν μας επιβαρύνουν.

Η λύση παραμένει, ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα, που όχι μόνο θα διεκδικήσει, αλλά και θα εφαρμόσει τα παραπάνω. Άν νομίζετε ότι είναι ουτοπία, διαβάστε πως τα πραγματοποίησε η Ισλανδία και γιατί εδώ και χρόνια οι έγκυροι αναλυτές γράφουν άρθρα για το ισλανδικό θαύμα.

Φυσικά άν περιμένετε όλοι οι ψεύτες και κλέφτες που έχουν περάσει από την ελληνική βουλή να σας σώσουν, ή ο Σώρρας, μάλλον θα απαγοητευτείτε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου