Translate

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Κινητά και ασφαλής οδήγηση μοτοσυκλέτας

Παλιά εμείς οι νέοπες μοτοσυκλετιστές, απλά είχαμε το νου μας στο αστικό περιβάλλον, ώστε να αποφύγουμε τα τροχαία...

Αφού γελάγαμε με τους πεζούς που δε ξέρανε ούτε καν οι ίδιοι αν θα περάσουν απέναντι, ή θα επιστρέψουν πισω, μετά αλλάξανε τα δεδομένα.

Βγήκανε τα κινητά τηλέφωνα, και άρχισε να χαζεύει ο κόσμος τελείως. Εκεί που περίμενες τον αυτοκινητιστή να σου δώσει προτεραιότητα, αυτός μίλαγε με τη γκόμενα ενώ ο Τερλέγκας στη διαπασών του έλεγε «πως να παίρνει τις στροφές».

Το μέγα έλεος όμως ήρθε όταν βγήκαν τα «έξυπνα» κινητά (smart phones και καλά. μήν αφοδεύσω)... Τα  έξυπνα κινητά βλέπεις, θέλουν περισσότερη από τη προσοχή σου, και συχνά χρησιμοποιείς καί τα δύο χέρια, ενώ η οδήγηση πάει περίπατο, και οι θανάτοι πολλαπλασιάζονται.

Παλιότερα που είχα μεταφράσει τη «βίβλο» της μοτοσυκλέτας (Motorcycle Safety Foundation) στα ελληνικά, ξεστραβώθηκαν αρκετοί «μηχανόβιοι» και προσπάθησαν από μόνοι τους να γίνουν «μοτοσυκλετιστές».


Δέν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να σέβεσαι τους υπόλοιπους στο δρόμο.
Δέν είναι καν δύσκολο να παραχωρείς προτεραιότητα και να πηγαίνεις αργά μέσα σε πόλεις μιας και το 90% των τροχαίων γίνεται εκεί -έχω χάσει τουλάχιστον 5 φίλους μοτοσυκλετιστές από μαλακία αυτοκινητιστή, ενώ ο ίδιος έχω χρυσοπληρωθεί τρεις φορές από ασφαλιστές αυτοκινητιστών που νομίζανε ότι θα τους τη χαρίσω ενώ προσπάθησαν να με σκοτώσουν σε αστικό περιβάλλον.

Ο δρόμος δέν αλλάζει. Δέν χρειάζεται το αίμα σας για να γίνει καλύτερος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου